Olila

Olila is de ontmoeting tussen twee personen die gepassioneerd zijn door beter leven en hun deskundigheid. Eén is chemisch ingenieur en de andere een universitair actief in de sociale economie. Samen begonnen ze met het fabriceren van zepen om de huid van hun kinderen te kalmeren. Na enkele dagen was hun huid niet langer rood. Blij met het succes, wilden ze hun kennis en producten delen.

OLILA heeft een zo goed als onbestaande ecologische voetafdruk! Zo goed als geen energie wordt gebruikt en voor het vervaardigen van drie kilo zeep, wordt slechts 50 cm² papier gebruikt. De productie van warmte gebeurt endogeen (chemische reactie). Dit laatste zorgt ervoor dat gewerkt kan worden met erg weinig aanbreng van energie van buitenaf. De koude verzeping gebeurt door het mengen van de soda met oliën op lauwe temperatuur. Zo wordt de kwaliteit van de essentiële oliën ook beter bewaard.

Bij OLILA werkt men bijna zoals bij een wijnbouwer: de zepen worden in een kelder geplaatst om langer dan een maand te rijpen.

De Olila zepen zijn 100% plantaardig, zonder palmolie, zonder petrochemische of synthetische stoffen, zonder hormoonontregelaars, zonder ftalaten, zonder siliconen of polymeren! Ze worden koud verzeept en verdienen zo het label “slow cosmétique”. De ingrediënten – allemaal biologisch – worden voor het grootste deel uit etherische oliën gehaald.

De afgewerkte producten zijn biologisch afbreekbaar, niet getest op dieren en bevatten natuurlijke parfums.

Ontdek alle producten van het OLILA gamma.

Er zijn 8 artikelen op voorraad.

Filters

Eco-pluspunten

Producttype

Prijs

€ 0,00 - € 30,00
Olila

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Altijd klaar om je verder te helpen

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt