Beauty & verzorging

Blijf fris tijdens de zomer: onze tips & onze favoriete natuurlijke deodorants!

Gepubliceerd op 17 June 2024


Met de zomer in aantocht is het essentieel om je voor te bereiden op de warme dagen en toch fris en comfortabel te blijven. Of je nu een jonge ouder bent of gewoon iemand die goed voor zichzelf wil zorgen met goede producten, we hebben onze beste tips verzameld om je te helpen deze zomer fris te blijven. Ontdek hoe je de juiste kleding kiest, een goede hygiëne handhaaft, de perfecte deodorant vindt, gehydrateerd blijft en je voeding aanpast om transpiratie en nare geuren te minimaliseren. Duik in onze vrolijke en leuke tips voor een zorgeloze zomer!



1 | Kies de juiste stoffen voor je kleding


Als de temperaturen stijgen, is het cruciaal om de juiste kleding te kiezen om overmatige transpiratie te voorkomen. De natuurlijke stoffen zoals katoen, linnen en merinowol zijn uitstekend omdat ze de lucht laten circuleren en vocht beter absorberen. Daarentegen houden de synthetische stoffen zoals polyester en nylon warmte en vocht vast, waardoor de transpiratie toeneemt.

  • Natuurlijke stoffen om te verkiezen : ✓ katoen, ✓ linnen & ✓ merinowol :-)
  • Synthetische stoffen om te vermijden : ✓ polyester, ✓ nylon & ✓ acryl !


pierre d'alun


Voor een natuurlijke bescherming tegen geurtjes, probeer onze Aluinsteen van Najel. Voor een verhoogde effectiviteit, voeg enkele druppels palmarosa essentiële olie van Avril toe om geuren te neutraliseren.



2 | Dagelijks een goede hygiëne handhaven


Dagelijks een goede hygiëne handhaven is essentieel om de hele zomer fris te blijven. Regelmatig douchen helpt om de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor nare geuren te verwijderen en de transpiratie te verminderen. Voor de droge huid raden wij de overvette douchegel van Jonzac aan, die hydrateert en zacht reinigt. Voor de normale huid, kies de ongeparfumeerde douchegel van Jonzac, ideaal voor een dagelijks gebruik zonder agressie.


jonzac


Een complete routine met thermale producten kan ook gunstig zijn. De natuurlijke deodorant spray van Jonzac biedt een langdurige frisheid en is perfect voor degenen die de voorkeur geven aan lichte en niet-kleverige formules.



3 | Vind een natuurlijke deodorant die bij je huid past


De keuze van de deodorant is cruciaal om de hele dag fris te blijven. Hier zijn onze favorieten:


De deodorant stick van Attitude: Met zijn aangename textuur brengt hij gemakkelijk aan en laat een langdurig fris gevoel achter. Perfect voor degenen die op zoek zijn naar een praktische en snelle applicatie.


déodorant attitude



De deodorant balsem met essentiële oliën van Clémence & Vivien: Deze balsem, zonder aluminium, is verrijkt met essentiële oliën en biedt een frisse en aangename geur. Ideaal voor degenen die de voorkeur geven aan romige texturen.


déodorant naturel



De deodorant roller van Urtekram: Perfect voor de gevoelige huid, deze ongeparfumeerde deodorant is zacht en huidvriendelijk. De lichte formule is bijzonder geschikt voor gevoelige huidtypes.



4 | Blijf de hele dag gehydrateerd


Hydratatie is essentieel om de lichaamstemperatuur te reguleren en transpiratie te verminderen. Door voldoende water te drinken, help je je lichaam optimaal te functioneren en fris te blijven. Het wordt aanbevolen om minstens twee liter water per dag te drinken, vooral in de zomer.


Sommige dranken zijn bijzonder voordelig, zoals:

  • Water,
  • Kruidenthee,
  • Verdunde vruchtensappen.


Daarentegen is het beter om diuretische dranken te beperken zoals:

  • Koffie,
  • Thee,
  • Alcohol.


gourde qwetch


Sebio raadt aan om altijd je drinkfles bij je te houden. De nieuwe drinkflessen van Qwetch zijn ideaal om de hele dag gehydrateerd te blijven, doordat ze je dranken urenlang koel houden!



5 | Pas je voeding aan


Wat je eet kan ook je transpiratieniveau beïnvloeden. Sommige voedingsmiddelen kunnen helpen de transpiratie te reguleren, terwijl andere deze kunnen verhogen.

  • Om goed gehydrateerd te blijven: kies voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan water zoals: ✓ komkommers, ✓ meloenen, ✓ aardbeien & ✓ tomaten.
  • Om de transpiratie te verminderen: kies voor ✓ groene bladgroenten, ✓ citrusvruchten & ✓ calciumrijke voedingsmiddelen, zoals zuivelproducten.
  • Om verhoging van je lichaamstemperatuur & stimulatie van je zweetklieren te vermijden: beperk pittig voedsel.
  • Om sterkere zweetgeuren te vermijden: vermijd zwavelrijke voedingsmiddelen, zoals ✓ knoflook en ✓ uien.

Door je voeding aan te passen, kun je je transpiratieniveau positief beïnvloeden en langer fris blijven :-)


déodorant naturel



Of het nu gaat om het kiezen van de juiste kleding, het handhaven van een goede hygiëne, het vinden van de perfecte deodorant, goed gehydrateerd blijven of je voeding aanpassen, elke kleine stap telt. Bij Sebio zijn we er om je te begeleiden met onze natuurlijke producten en onze waardevolle tips voor een zomer zonder zorgen over transpiratie. Geniet ten volle van het zomerseizoen met vertrouwen en sereniteit dankzij onze tips en favoriete deodorants.



Blijf fris, blijf natuurlijk, blijf jezelf!

Ga terug
Gerelateerde posts

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt