Beauty & verzorging

Sun is coming: welke zonnebrandcrème kiezen?

Gepubliceerd op 21 May 2024


Bij het beschermen van je huid tegen de schadelijke stralen van de zon, is het kiezen van de juiste zonnebrandcrème essentieel. Zonnebrandcrèmes spelen een cruciale rol bij het voorkomen van schade veroorzaakt door ultraviolette (UV) stralen, die zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering en een verhoogd risico op huidkanker kunnen veroorzaken. Hier zijn gedetailleerde informatie om je te helpen een weloverwogen keuze te maken en te begrijpen waarom zonbescherming voor iedereen onmisbaar is :-)



Wat betekent de zonnebrandfactor?


De zonnebrandfactor (SPF, Sun Protection Factor) is een maat voor de effectiviteit van een zonnebrandcrème om de huid te beschermen tegen UVB-stralen. UVB-stralen zijn voornamelijk verantwoordelijk voor zonnebrand en dragen bij aan de ontwikkeling van huidkanker. De SPF geeft aan hoe lang je in de zon kunt blijven zonder te verbranden vergeleken met onbeschermde huid. Hier is een eenvoudig voorbeeld hieronder!


creme solaire acorelle

Spray solaire haute protection SPF50 (peaux sensibles) : de bestseller Acorelle >



Hoe bereken je de zonnebrandfactor?


Om te begrijpen hoe de SPF werkt, overweeg deze eenvoudige berekening:

  • Bepaal de tijd zonder bescherming: Stel dat je 10 minuten in de zon kunt blijven zonder bescherming voordat je begint te verbranden.
  • Toepassing van de zonnebrandcrème: Met een SPF van 30 kun je theoretisch 30 keer langer in de zon blijven zonder te verbranden, dus 300 minuten (10 minuten x 30).


stick solaire attitude


Het is belangrijk op te merken dat deze bescherming afhankelijk is van het correct aanbrengen van de zonnebrandcrème, het opnieuw aanbrengen na het zwemmen of zweten, en het in acht nemen van andere zonbeschermingsmaatregelen zoals schaduw en beschermende kleding.



Voorkomt zonnebrandcrème het bruinen van de huid?


Een veelgestelde vraag is of zonnebrandcrème het bruinen van de huid voorkomt. In werkelijkheid blokkeert zonnebrandcrème het bruinen niet volledig. Het vermindert de hoeveelheid UV-stralen die de huid bereiken, wat het bruinen vertraagt maar niet volledig verhindert. Het gebruik van zonnebrandcrème stelt je in staat veiliger te bruinen, door het risico op zonnebrand en langdurige huidschade te verminderen.


spray solaire acorelle

Spray solaire enfant haute protection SPF50 (peaux sensibles) - Acorelle



Zonnebrandcrème Alphanova, spray solaire Acorelle, stick solaire Attitude...


Acorelle, Attitude, Alphanova & Biosolis bieden zonbeschermingsproducten in alle vormen aan: zonnebrandcrème, zonnespray, zonnebrandstick, zonneolie, zonnemelk... En voor een optimale bescherming is het essentieel om een zonnebrandcrème met een breed spectrum te gebruiken, die beschermt tegen beide soorten UV-stralen:

  • UVB-stralen: Deze stralen zijn voornamelijk verantwoordelijk voor zonnebrand en spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van huidkanker. UVB-filters in zonnebrandcrème helpen deze effecten te voorkomen.
  • UVA-stralen: Deze stralen dringen dieper door in de huid en zijn verantwoordelijk voor vroegtijdige huidveroudering (rimpels, ouderdomsvlekken) en dragen ook bij aan het risico op huidkanker. UVA-filters beschermen tegen deze effecten door deze stralen te absorberen of te blokkeren.


sunly attitude



Aanbevelingen voor het aanbrengen van zonnebrandcrème

  • Royaal aanbrengen: Gebruik een voldoende hoeveelheid om alle blootgestelde huidgebieden te bedekken. Een te dunne laag vermindert de effectiviteit van de bescherming.
  • Regelmatig opnieuw aanbrengen: Breng om de twee uur opnieuw aan, of vaker na het zwemmen of zweten.
  • Kies een geschikte SPF: Een SPF van minstens 30 wordt over het algemeen aanbevolen voor voldoende bescherming. Hogere waarden bieden extra bescherming. We raden altijd aan een SPF 50 te gebruiken voor een optimale zonbescherming...


creme solaire acorelle



Tips om niet te vergeten zonnebrandcrème aan te brengen

  • Gebruik herinneringen op je telefoon: Stel herinneringen in op je telefoon om 's ochtends zonnebrandcrème aan te brengen en om de twee uur opnieuw aan te brengen.
  • Widget met de UV-index: Voeg een widget toe op je iPhone of Android-telefoon die de dagelijkse UV-index weergeeft. Dit herinnert je aan het belang van zonbescherming op basis van de intensiteit van de UV-stralen.
  • Zonnebrandcrème binnen handbereik: Bewaar een tube zonnebrandcrème op strategische plaatsen: in je handtas, in je auto of op je bureau. Dit vergemakkelijkt regelmatig aanbrengen.
  • Dagelijkse routine: Integreer het aanbrengen van zonnebrandcrème in je dagelijkse huidverzorgingsroutine, direct na de moisturizer.
  • Gebruik gecombineerde producten: Gebruik make-upproducten of moisturizers met een SPF om elke dag een basisbescherming te garanderen.
  • Visuele herinneringen: Plaats de zonnebrandcrème naast je tandenborstel of op je nachtkastje als visuele herinnering om deze elke ochtend aan te brengen.


creme solaire biosolis



Zonbescherming is essentieel voor het behouden van een gezonde huid. Door de juiste zonnebrandcrème te kiezen en deze correct aan te brengen, kun je van de zon genieten en tegelijkertijd de risico's op huidschade minimaliseren. Voor een optimale bescherming, integreer zonnebrandcrème in je dagelijkse routine, zelfs op bewolkte dagen of in de winter. Zorg goed voor je huid en blijf veilig in de zon :-)



Al onze zonbeschermingsproducten!

Ga terug
Gerelateerde posts

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt