Anders consumeren

Een dagelijks leven met minder afval: de 10 ideeën van Sebio!

Gepubliceerd op 18 March 2024

Bij Sebio zijn we ervan overtuigd dat elke handeling telt om onze prachtige planeet te behouden. Daarom bieden we je 10 eenvoudige maar effectieve ideeën om je dagelijkse afval te verminderen, met natuurlijk een selectie van onze favoriete producten en merken. Klaar voor een zero waste levensstijl, die welzijn en gemak combineert? Laten we beginnen!



1 | Kies voor zoveel mogelijk herbruikbare tassen en zakjes


In een zero waste benadering is het vervangen van wegwerpverpakkingen door herbruikbare versies essentieel. Green Clothes, Anotherway, en BeeBee hebben herbruikbare voedselverpakkingen ontworpen, perfect om je voedsel ecologisch te bewaren. Deze duurzame alternatieven, naast esthetisch, helpen je aanzienlijk je consumptie van plastic en papier voor eenmalig gebruik te verminderen. Stel je voor hoeveel plastic tassen je elk jaar zou kunnen besparen!


herbruikbare tassen



2 | Kies voor flessen & roestvrijstalen drinkflessen


De thermische drinkflessen van Qwetch, Blafre, en Design Letters zijn je beste bondgenoten voor het plasticvrij vervoeren van je drankjes. Of ze nu van glas of roestvrij staal zijn, ze behouden perfect de smaak van je drankjes en houden hun temperatuur vast, of je nu van warm of koud houdt. Het is het duurzame accessoire bij uitstek voor gezonde en milieuvriendelijke hydratatie!


drinkfles design letters



3 | Doe je boodschappen in bulk & bewaar alles in dozen


Sebio moedigt sterk de aankoop in bulk aan om onnodige verpakkingen te beperken. Voor het opslaan van deze voedingsmiddelen, richt je je tot de opbergdozen en conserveringsdozen van Pebbly, of de stoffen zakken voor bulk van Anotherway en de conserveringspotten Ah! Table!. Deze opbergoplossingen zijn niet alleen praktisch maar ook esthetisch, waardoor je je keuken op een ecologische en harmonieuze manier kunt organiseren.


conserveringsdoos



4 | Zet in op DIY


Zelf doen, of het nu koken, schoonmaakproducten of cosmetica is, is een uitstekende manier om afval te verminderen. Sebio biedt een reeks producten en ingrediënten om je te helpen beginnen met DIY, zodat je de stoffen die je gebruikt kunt controleren en verpakkingen kunt minimaliseren. Of je nu je eigen brood wilt bakken, je schoonmaakproducten wilt maken, of zelfs je verzorgingsroutine, we hebben alles wat je nodig hebt om je DIY-avontuur te beginnen. Het is een activiteit die zowel leuk, verrijkend als diep geworteld is in een duurzaamheidsbenadering.


vita verde

Ontdek het volledige DIY-assortiment van ons Belgisch merk Vita Verde >



5 | Repareer in plaats van te vervangen!


In onze snelle consumptiemaatschappij hebben we vaak de reflex om kapotte spullen weg te gooien en te vervangen. Echter, kiezen voor reparatie kan niet alleen de levensduur van onze objecten verlengen maar ook onze afvalproductie aanzienlijk verminderen...



6 | Gebruik herbruikbare textielproducten


Het vervangen van papieren zakdoekjes, keukenrollen en wegwerphanddoeken door stoffen alternatieven is een eenvoudige stap met een aanzienlijke impact op je afvalproductie. De handdoeken van Simonette à Bicyclette, de keukenrollen met drukknop van Green Clothes en de wasbare zakdoekjes van LastObject zijn duurzame, praktische en stijlvolle opties om herbruikbaarheid in elk deel van je huis te integreren.


herbruikbare zakdoekjes



7 | Maak je eigen frisdranken


Zelf je frisdranken, limonades en citroenades maken is niet alleen leuk, maar het is ook een uitstekende manier om afval van plastic flessen te verminderen. Voor een complete ervaring, rust je uit met herbruikbare rietjes van merken zoals OYOY, Liewood, Bambaw, en U Konserve. Beschikbaar in verschillende materialen zoals roestvrij staal of bamboe, ze voegen een vleugje elegantie toe aan je drankjes terwijl je het milieu beschermt.


herbruikbaar rietje



8 | Kies voor vaste cosmetica


In de badkamer is de overstap naar vaste cosmetica (shampoos, zeep, deodorants) een significante stap naar afvalvermindering. Deze producten gaan niet alleen langer mee, maar ze worden ook vaak verkocht zonder verpakking of in biologisch afbreekbare of recycleerbare verpakkingen. Door te kiezen voor merken die zich inzetten voor de zero waste benadering, zorg je voor je lichaam terwijl je voor de planeet zorgt.


wash wash cousin

Ontdek het Belgisch merk voor vaste hygiëneproducten Wash Wash Cousin hier >



9 | Gebruik ecologische en navulbare schoonmaakproducten


In plaats van steeds opnieuw wegwerpbare schoonmaakproductflessen te kopen, kies voor ecologische navulbare alternatieven. Veel merken bieden nu concentraten of tabletten om in water op te lossen, zodat je dezelfde verpakkingen kunt hergebruiken. Dit vermindert aanzienlijk de hoeveelheid plastic en chemisch afval dat in het milieu terechtkomt. Het is een eenvoudige manier om je huis groener te maken. Het merk Attitude biedt navuloplossingen :-)



10 | Geef de voorkeur aan tweedehands aankopen en ruilhandel


Ten slotte, om je ecologische voetafdruk en afvalproductie te verminderen, overweeg tweedehands aankopen of doe mee aan ruilsystemen voor kleding, boeken, speelgoed en zelfs elektronische apparaten. Deze benadering bevordert de circulaire economie en geeft objecten een tweede leven. Bovendien kan het een leuke en verrijkende manier zijn om nieuwe producten te ontdekken zonder bij te dragen aan overconsumptie.



Deze ideeën zijn allemaal stappen naar een levensstijl die respectvol is voor onze omgeving. Bij Sebio zijn we ervan overtuigd dat elke actie telt en we zijn hier om je te ondersteunen in deze overgang naar een afvalvrij dagelijks leven.



ALLE ONZE ZERO WASTE OPLOSSINGEN >

Ga terug

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt