Anders consumeren

Een minimalistische hygiënische routine: onze favoriete cosmetica

Gepubliceerd op 9 September 2024


Wil je je dagelijkse handelingen vereenvoudigen terwijl je voor jezelf en de planeet zorgt? Een 100% natuurlijke en minimalistische routine is ideaal om je afval te verminderen en te kiezen voor gezonde en milieuvriendelijke producten. Laten we samen enkele essentiële items ontdekken die goed zijn voor je lichaam en je ecologische voetafdruk verkleinen.



Essentiële producten voor een goed begin van de dag


De eerste stap van je routine is natuurlijk tanden poetsen. De whitening tandpasta met houtskool van Avril is perfect voor een stralende glimlach. Het Melvita-pakket bevat twee biologische tandpasta's en een bamboe tandenborstel, allemaal gecertificeerd door Cosmebio en Ecocert, wat een gezonde en natuurlijke samenstelling garandeert. Voor gevoelige tanden kun je een mondwater van het Deense merk Urtekram toevoegen, dat ook gecertificeerd is door Ecocert, vegan en fairtrade, voor een verfrissend en zacht effect. Bij Sebio zijn we grote fans van de bamboe tandenborstels van het Belgische merk Bambaw :-)


bamboe tandenborstels


Geef je huid een delicate verzorging met de vaste peeling van Wash Wash Cousin en bescherm je huid met de biologische beschermende crème van Jonzac, ideaal om je huid intensief te voeden en te hydrateren.



Een minimalistische en verfrissende douche


Onder de douche kun je je routine vereenvoudigen met natuurlijke en effectieve producten zoals de Marseillezeep. Deze klassieker voor lichaamsverzorging heeft reinigende en hydraterende eigenschappen en is een must-have voor een zachte en gezonde huid. Als je wat afwisseling wilt, is de Aleppo-zeep, met een samenstelling op basis van olijfolie en laurier, een even natuurlijke keuze om je huid te verzorgen.


marseillezeep


Voor je haar kun je kiezen voor een vaste shampoo. Of je nu droog of vet haar hebt, de vaste biologische shampoos van Avril of de vaste shampoos van Secrets de Provence zullen je haar schoon en glanzend maken, terwijl ze het gebruik van onnodig plastic verminderen.



Fris blijven de hele dag door

Om de hele dag fris te blijven, zijn er geen betere opties dan natuurlijke deodorants. De aluinsteen, aangebracht met een druppel palmarosa essentiële olie, is een minimalistische en effectieve oplossing om geuren te neutraliseren. Deze essentiële olie staat bekend om haar antibacteriële eigenschappen en haar delicate geur.


najel aluinsteen


Als je andere opties wilt verkennen, zijn de Leaves Bar deodorants van Attitude of de roller deodorant van Urtekram ook uitstekende keuzes voor een effectieve en natuurlijke bescherming gedurende de dag.



Een moment van zachtheid om de dag af te sluiten


Tegen de avond is het belangrijk om je gezicht goed te reinigen om de onzuiverheden van de dag te verwijderen. De micellaire water van Avril, gecertificeerd door Cosmebio en vegan, reinigt zachtjes en laat je huid fris en gekalmeerd achter. Gebruik biologische katoenen wattenschijfjes of wasbare wattenschijfjes voor een effectieve en afvalvrije reiniging, perfect passend bij een minimalistische routine.


bamboe wattenschijfjes bambaw


Om je huid na het reinigen te verzorgen, is de Phyto Glow Oceanly routine set van Attitude of de hydratatieset van Jonzac perfect om intensieve hydratatie en herstel te bieden. Vergeet je handen niet te verwennen met de biologische handcrème met wilde roos, en om de droge zones van je lichaam diep te voeden, zal de biologische sheaboter van Avril je beste bondgenoot zijn.


jonzac verzorgingsset



Deze natuurlijke en minimalistische hygiëneroutine brengt je terug naar de essentie, met gezonde en effectieve producten die goed zijn voor je lichaam en het milieu. Je zult zien dat eenvoud en effectiviteit echt samen kunnen gaan met welzijn en respect voor de natuur!

Pauline

Ga terug
Gerelateerde posts

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt