Anders consumeren

Hoe winkel je verpakkingsvrij?

Gepubliceerd op 7 May 2021

Mei Plasticvrij ging begin deze maand van start. Ben je de uitdaging aangegaan maar kan je nog wat concrete tips gebruiken? Speciaal voor iedereen die wil starten met een low waste levensstijl zetten we graag meer info en handige plasticvrije producten in de kijker die je bij ons kan shoppen.

1. Kies voor ecologische opties

Ook in een traditionele supermarkt zijn er veel milieuvriendelijk verpakte voedingswaren en toegankelijke alternatieven voor single-use plastic. Kies simpelweg voor fruit, groenten en dranken in glas, karton of andere materialen die je achteraf makkelijk kan recyclen.

2. Geef je plastic een tweede leven

Plastic is enorm praktisch, maar het heeft helaas meer dan 500 jaar tijd nodig om te vergaan. Als je plastic in huis hebt, hoeft die in mei niet meteen de deur uit. Vul je lege shampooflesjes opnieuw in een zero waste store of koop een milieuvriendelijke eco-refill om je lege empties te hergebruiken. Met flessenborstels in verschillende formaten maak je elke fles terug helemaal klaar voor een nieuw doel. De 'Bulk to go' navullingen van je favoriete Attitude producten shop je bij Sebio.

3. Koop in bulk

Ga voor een grote hoeveelheid en neem je eigen glazen potjes mee. Voor droge voeding (pasta, bloem, koffie, noten, rijst, etc.) maar ook voor ecologische luiers en je favoriete plantaardige verzorgingsproducten is het praktisch om altijd voldoende in huis te hebben. Online kan je jouw aankopen bundelen, kiezen voor maxi formaten zonder plastic of in groep producten aankopen bij Sebio.

4. Bring your own bags

Speciaal om naar de markt, bakker of zero waste winkel te gaan zijn er toffe groentetassen, broodzakken en tote bags uit biologisch katoen. Ook voor (vegan) kazen of andere lekkernijen kan je bijvoorbeeld een herbruikbare vershoudfolie met bijenwas gebruiken. Een duurzame én stijlvolle keuze want er zijn superleuke, kleurrijke alternatieven voor wegwerpplastic van Simonette à Bicyclette, Ah! Table, Flax & Stitch, Roll'eat en zoveel meer verkrijgbaar in onze webwinkel. 

Naar alle zero waste alternatieven

Ga terug
Producten uit deze blog

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt