Eco, ethische en

duurzame webwinkel

Mijn winkelmandje

Geen producten

Verzendkosten
Totaal

Afrekenen

Livraison offerte
Ons aanbod

Welkom, Aanmelden

Nieuwe klant? Maak uw account aan

4.54 / 5

Ecologische wegwerpluiers

Wegwerpluiers zijn vaak onmisbaar in het hectische bestaan van een jong gezin. Maar milieubewuste (toekomstige) mama’s en papa’s vragen zich vast af waar zo’n wegwerpluier vandaan komt en wat de impact ervan is op onze planeet.

Hier bieden we je een ruime keuze aan groene luiers die een uitstekend ecologisch alternatief vormen voor de traditionele wegwerpluiers uit de supermarkt. De eco luiers zijn even comfortabel en efficiënt maar bevatten minder chemische stoffen dus zijn beter voor je kindje.

De merken in deze categorie produceren allemaal hoogkwalitatieve producten die veilig zijn voor direct contact met de gevoelige babyhuid en een zo klein mogelijke impact hebben op het milieu. De materialen zijn duurzamer verkregen en waar mogelijk biologisch afbreekbaar.

Opgelet: de luiers bevatten heel wat composteerbare materialen maar helaas is (nog) geen enkele wegwerpluier 100% composteerbaar. Gooi een eco luier daarom nooit bij het GFT. De Vlaamse overheid wil ook dat wegwerpluiers altijd bij het restafval terecht komen. Ondanks het feit dat restafval meestal verbrand wordt zal er bij de verbranding van eco luiers minder toxische CO2 vrijkomen dan bij klassieke wegwerpluiers die door de petrochemische industrie gemaakt zijn. Bij de verbranding van FSC gecertificeerde materialen komt ook CO2 vrij maar de verbranding van een natuurlijk product zal op zijn beurt terug worden opgenomen door de natuur, in tegenstelling tot de CO2 die vrijkomt bij de verbranding van aardolieproducten.

Composteer je thuis? Dan kan je het eventueel proberen maar hou dan wel rekening met de lange tijd dat de luiers zullen nodig hebben om te vergaan en dat het gebruik van menselijke ontlasting voor compost ten zeerste afgeraden wordt. De kwaliteit van je compost zal erop achteruit gaan en zelfs drager van ziektes kunnen worden.

Er zijn 94 producten
Er zijn 94 producten
Onze Merken