Anders consumeren

Hier zijn onze tips om een lifestyle met minder plastic aan te nemen!

Gepubliceerd op 1 July 2024

De Plastic Free July is het ideale moment om na te denken over onze consumptiegewoonten en duurzamere praktijken aan te nemen! Bij Sebio geloven we sterk dat een gezond en milieuvriendelijk leven begint met bewuste keuzes. Hier zijn tien ideeën om je dagelijks plasticgebruik te verminderen :-)



1 | Vermijd plastic flessen


Plastic flessen zijn alomtegenwoordig in ons dagelijks leven, maar ze hebben een aanzienlijke impact op het milieu. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden... Kies voor een herbruikbare fles om je plasticverbruik te verminderen. Merken zoals Qwetch en OYOY bieden stijlvolle flessen die je overal mee naartoe kunt nemen. Door voor een herbruikbare fles te kiezen, verminder je niet alleen je ecologische voetafdruk, maar je neemt ook een gezondere gewoonte aan door regelmatig te hydrateren zonder blootstelling aan de gifstoffen in plastic. We hebben net nieuwe Qwetch flessen toegevoegd :-)


cold cup qwetch



2 | Geef je kinderen plasticvrije speelgoed


Plastic speelgoed wordt vaak gemaakt van niet-recyclebare materialen en kan schadelijke stoffen bevatten. Geef de voorkeur aan houten speelgoed of speelgoed van natuurlijke materialen voor de veiligheid en het welzijn van je kinderen. Merken zoals Plan Toys, Konges Slojd en Kapla bieden veilig, duurzaam en milieuvriendelijk speelgoed. Dit speelgoed stimuleert de creativiteit van je kinderen en leert hen van jongs af aan respect voor de natuur.


houten speelgoed



3 | Kies voor losse thee


Traditionele theezakjes kunnen microplastics bevatten die in je kopje terechtkomen. Voor een gezondere theepauze kies je voor losse thee. TeaTower biedt theezakjes gemaakt van maïszetmeel gegarandeerd zonder GGO's, een milieuvriendelijke keuze. Naast het verminderen van je plasticverbruik, kun je met losse thee rijkere en authentiekere smaken ontdekken.


homemade iced tea


Voor de zomer, geniet van de heerlijke ijs thee van TeaTower! We presenteren hier onze 3 ideeën voor homemade iced tea recepten >.



4 | Vermijd wegwerpkoffiebekers


Wegwerpkoffiebekers hebben vaak een plastic coating, waardoor ze moeilijk te recyclen zijn. Zorg ervoor dat je altijd je eigen coffee cup bij je hebt om van je favoriete koffie te genieten zonder schuldgevoel. Ontdek de blauwe thermosbeker van Citron en de glazen beker Brew van KeepCup. Deze herbruikbare opties zijn perfect voor onderweg en helpen je ecologische voetafdruk te verkleinen.


keepcup



5 | Ga voor vaste verzorgingsproducten in de badkamer


Plastic verpakkingen van onze verzorgingsproducten vormen een groot deel van het huishoudelijke afval. Kies voor vaste verzorgingsproducten die langer meegaan en minder afval genereren. De Oceanly lijn van Attitude en de vaste verzorgingsset van Alphanova zijn ecologische en effectieve alternatieven. Deze producten zonder plastic verpakking zijn niet alleen goed voor je huid, maar ook voor de planeet.


vaste verzorging alphanova



6 | Gebruik herbruikbare menstruatieproducten


Wegwerp menstruatieproducten genereren een enorme hoeveelheid plastic afval. Kies voor herbruikbare oplossingen zoals menstruatieondergoed van Smoon of Imse Vimse, of menstruatiecups. Deze alternatieven zijn niet alleen op lange termijn voordelig, maar ze zijn ook beter voor je lichaam en het milieu.


menstruatieondergoed



7 | Kies voor restaurantbezoeken


Afhaalmaaltijden worden vaak verpakt in plastic, wat bijdraagt aan de vervuiling! Kies voor restaurantbezoeken om je afval te verminderen. Door ter plaatse te eten, kun je optimaal van je maaltijd genieten, lokale restaurants ondersteunen en je milieu-impact verminderen door wegwerpverpakkingen te vermijden.



8 | Zeg vaarwel tegen plastic rietjes


Plastic rietjes zijn een van de belangrijkste bronnen van oceaanvervuiling. Kies voor herbruikbare rietjes die duurzaam zijn. De bamboerietjes van Bambaw of de inox rietjes van U Konserve zijn milieuvriendelijke alternatieven. Door deze keuze te maken, draag je bij aan de bescherming van het zeeleven en neem je een milieuvriendelijkere gewoonte aan.


inox rietje



9 | Kies voor natuurlijke materialen voor je kleding


Kleding van synthetische materialen laten microplastics vrij bij elke wasbeurt, wat onze oceanen vervuilt. Geef de voorkeur aan natuurlijke vezels zoals katoen, linnen of wol. Deze materialen zijn niet alleen comfortabeler, maar hebben ook een lagere milieu-impact, omdat ze biologisch afbreekbaar zijn en vaak duurzamer worden geproduceerd.



10 | Ga voor een metalen scheermes


Wegwerp scheermessen van plastic veroorzaken veel afval. Kies voor een metalen scheermes zoals die aangeboden door het Belgische merk Bambaw. Duurzaam en stijlvol, het biedt een kwaliteitsvolle scheerbeurt terwijl je je plasticverbruik vermindert. Bovendien zijn de mesjes vaak recycleerbaar, wat het een nog milieuvriendelijkere optie maakt.


scheermes bambaw



Het aannemen van deze kleine gewoonten kan een groot verschil maken voor onze planeet. Sluit je bij ons aan bij Sebio voor een Plastic Free July en een duurzamere toekomst!

Ga terug
Gerelateerde posts

Cadeaus en korting

Word lid van Planet Family

Klantenservice

Behulpzaam en eerlijk advies

Veilig betalen

In een veilige omgeving

Snelle levering

Bij je thuis of in een afhaalpunt