Marseille groene zeep blok - 600 gr
Hoeveelheid | Korting | U bespaart |
---|---|---|
2 | 2% | Tot € 0,46 |
4 | 5% | Tot € 2,30 |
8 | 7% | Tot € 6,44 |
Echte Marseille zeep. De Marseille zeep van Douce Nature, die 72% vet bevat, wordt geproduceerd in Marseille volgens het traditionele recept van meer dan 3 eeuwen oud, waarbij de zeep gemaakt wordt in een oude ketel.
Geproduceerd in Frankrijk door een van de laatste Zeepmeesters die nog actief zijn in Marseille.
Blok van 600 gr.
Economisch, hypoallergeen en bactericide. Geschikt voor de hele familie.
Deze groene Marseille-zeep bevat plantaardige oliën van koprah (afkomstig van kokosnoot), palm en olijf.
Ingrediënten: Sodium olivate, sodium palmate, aqua, sodium palm kernelate or sodium cocoate, glycerin, sodium chloride, sodium hydroxyde.
De verschillende stappen in het productieproces verlopen als volgt:
- Verpakken en vrijzetten: het mengen en aan de kook brengen van de ingrediënten. Het overtollige water en onzuiverheden worden vervolgens verwijderd door te decanteren.
- Koken, wassen en vloeibaar maken: de pasta wordt gekookt op 120°C en het mengsel wordt gezuiverd door opeenvolgende wasbeurten met zuiver water om de laatste vreemde stoffen en kleurstoffen, die het “vet” gaan vormen, te doen precipiteren op de bodem van de ketel. Dit ganse proces duurt 10 dagen.
- Gieten, drogen en versnijden: de zeep verhardt langzaamaan en verliest zijn water, waarna hij klaar is om gesneden te worden.
- Stempelen: aanbrengen van de tekst in de verharde pasta van de zeep.